18.12.2018.

Sava osiguranje dobitnik nagrade za društveno odgovorno poslovanje u 2018. godini

14.12.2018. godine Sava osiguranje je dobilo nagradu za društveno odgovorno poslovanje, u kategoriji "Briga za zajednicu", za srednja preduzeća, od strane Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG).

Dodjela nagrada ovogodišnjim laureatima organizovana je u Hotelu Hilton, u Podgorici, u okviru događaja "Jaka privreda - uspješna Crna Gora". Prilikom ocjenjivanja pojedinačnih projekata, Komisija UPCG se vodila kriterijumima koji se odnose na održivost predstavljenih projekata, njihovu inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

Nagradu je, u ime Sava osiguranja, primila Valentina Kasalica, šefica Službe za marketing i odnose sa javnošću. "Posebno smo ponosni na naše zaposlene koji su učešćem i pokretanjem brojnih humanitarnih i volonterskih akcija pokazali da duh društveno odgovorne kompanije grade odgovorni pojedinci. Zaposleni Sava osiguranja su ove godine organizovali nekoliko akcija uređenja gradskih parkova u Crnoj Gori, dva puta godišnje akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore."

"Zadovoljstvo nam je što je Sava osiguranje i ove godine pomoglo nekoliko škola računarskom opremom, opremom za nastavu i fizičko vaspitanje, što je doniralo domovima zdravlja i bolnicama širom Crne Gore. Veoma mi je drago što je Sava osiguranje dobilo još jednu u nizu nagrada za društveno odgovorno poslovanje." - rekla je Valentina Kasalica.

U jakoj konkurenciji uspjeli smo da se izdvojimo i dobijemo priznanje kao najbolje preduzeće srednje veličine u oblasti "Briga za zajednicu". Upravo ta nagrada dokazuje ono što naša osiguravajuća kuća i njeni zaposleni i žele - da budemo oslonac i podrška svima u našoj zajednici, ne samo u pogledu usluga osiguranja već i u pogledu pažnje, ljudske brige i solidarnosti.

Srećni smo što ovu godinu završavamo sa zvaničnim priznanjem Unije poslodavaca, koja nas je prepoznala kao primjer kako bi trebalo brinuti o zajednici u kojoj živimo i poslujemo. Nagrada za društveno odgovorno poslovanje je priznanje za sve što smo radili u prethodnom periodu, kao i podstrek da u narednu godinu uđemo motivisani za nove projekte i aktivnosti na ovom polju.

 Kada ovakva priznanja primamo svake godine, sigurni smo da Sava osiguranje na svom putu društvene odgovornosti nikako ne posustaje, već naprotiv - nastavlja da daje svoj puni doprinos boljem i kvalitetnijem životu svih nas u našoj zajednici. Naša kompanija će i u narednom periodu raditi na primjeni principa društveno odgovornog poslovanja, a svojim primjerom promovisati iste među ostalim privrednim subjektima u Crnoj Gori. 

Nagrada za društveno odgovorno poslovanje je nagrada za sve zaposlene Sava osiguranja. 

Zahvaljujemo svim kolegama koje su humanošću i odgovornim odnosom prema zajednici doprinijeli da Sava osiguranje dobije ovo priznanje, kao i Uniji poslodavaca koja je prepoznala naš rad i posvećenost društvenoj odgovornosti na svim poljima.

Unija poslodavaca Crne Gore dodijelila je nagrade za mala, srednja i velika preduzeća, u kategorijama: (1) Briga za zaposlene, (2) Briga za životnu sredinu, (3) Briga za zajednicu. Preduzeću koje je po svim kategorijama najbolje inkorporiralo društveno odgovorno poslovanje (DOP) u svoje poslovanje, dodijeljena je Glavna nagrada.

U okviru pomenute tri kategorije, nagrade su dobile kompanije: Bild studio i CEDIS (kategorija: Briga za zaposlene), doMen, ZZI, Fabrika ideja i CGES (Briga za zajednicu), Amplitudo, Coca - Cola HBC Crna Gora i Montenomaks C&L (Briga za životnu sredinu).

Priznanje za napore uložene u inkorporiranje principa DOP u poslovanje dobila je kompanija Rudnik uglja AD Pljevlja.

Kompanija Telenor dobitnik je Glavne nagrade Unije poslodavaca u ovoj godini, za najdosljedniju primjenu politika društveno odgovornog poslovanja.

Čestitamo svim laureatima na prestižnim priznanjima!