21.12.2018.

Sava osiguranje doniralo CTG aparat ginekološkoj ambulanti Doma zdravlja u Budvi

20.12.2018. godine svečano je uručena donacija Sava osiguranja ginekološkoj ambulanti Doma zdravlja u Budvi. Sava osiguranje doniralo je CTG aparat kako trudnice, koje žive u Budvi, ne bi morale u bolnicama okolnih opština obavljati potrebne kontrole u poodmakloj trudnoći.

Donaciju su uručili Miodrag Čučka, šef poslovnice Budva i regionalni menadžer Sava osiguranja i Valentina Kasalica, PR Sava osiguranja. Ginekolog, dr Milica Marković, se srdačno zahvalila na vrijednoj donaciji: "Želim da se zahvalim Sava osiguranju, ovaj aparat nam je bio neophodan. Do sada su buduće majke morale da idu u Kotor, Cetinje, Bar ili Podgoricu. Ova donacija je za nas veoma vrijedna i značajna. Pomoću CTG aparata se vrši kontrola srčane radnje ploda, odnosno stanja ploda u materici u poodmakloj trudnoći. CTG aparat koji smo mi dobili od Sava osiguranja ima tri kalote i omogućava nam da pratimo i blizanačke trudnoće".

"U razgovoru sa dr Marović saznao sam šta je to što je najpotrebnije Domu zdravlja u ovom momentu. Ovaj CTG aparat olakšaće svim trudnicama, jer više neće morati da putuju u okolne bolnice", rekao je Miodrag Čučka i dodao da Sava osiguranje od samog osnivanja njeguje humanost i tradiciju kroz društveno korisne donacije ovog tipa.