16.4.2019.

Uručena nagrada izvršnom direktoru Sava osiguranja Nebojši Šćekiću, najuspješnijem menadžeru u 2018. godini u velikim preduzećima i akcionarskim društvima

Podgorica, 15. april 2019. godine – Na svečanoj ceremoniji Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM), održanoj u hotelu Hilton u Podgorici, uručene su nagrade najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima Crne Gore za 2018. godinu, i to u devet kategorija.

Od pristiglih preko 249 nominacija prihvaćene su 82 kandidature, a Upravni odbor je usvojio prijedlog stručnog žirija za dvanaest laureata.

Najuspješniji Menadžeri u velikim preduzećima i akcionarskim društvima su Nebojša Šćekić, izvršni direktor Sava osiguranja i Žarko Radulović, suvlasnik Montenegro Stars Hotel Group.

Prilikom obraćanja, Nebojša Šćekić je pozdravio sve prisutne, čestitao je AMM na odličnoj organizaciji događaja, zahvalio se svima koji su ga predložili za dobitnika ove prestižne nagrade. Takođe, zahvalio se i žiriju koji je prepoznao njegov rad, ali i rad njegovog tima, kao dovoljno dobar da bude jedan od dobitnika.

„Srećan sam zbog nagrade koju sam dobio - definitivno će biti podstrek za dalji rad. Umjesto priče o kompaniji koju vodim, rezultatima iste ili o stvarima na koje sam ponosan u svojoj karijeri, ja ću vam reći samo nekoliko imena, a to su: Ljilja, Ljilja, Jelena, Snežana, Jasna, Radenko, Ljubica, Ditka i moja supruga Olja... Zoran, Nataša, Dušanka – koji trenutno nisu tu. To je moj tim. Malo sebično zvuči kada kažem „moj tim“ – ali to je tim sa kojim sarađujem i stvarno smatram da je ovo nagrada svih nas. Mi ćemo se truditi da ovu čast i povjerenje, koje ste nam ukazali, opravdamo sa dobrim rezultatima i u budućnosti. Hvala vam još jednom!“ – rekao je Nebojša Šćekić.

Preduzetnici godine su Tomislav Čelebić, predsjednik Odbora direktora kompanije Čelebić i Blagota Radović predsjednik Odbora direktora kompanije Zetagradnje.

Menadžer godine u kategoriji srednjih preduzeća je Milutin Đuranović, komercijalni direktor i osnivač kompanije Šimšić Montmilk.

U kategoriji malih preduzeća izabran je Ivica Tatar, suosnivač i Strategy Lead kompanije Logate.

Menadžer godine u mikro preduzećima za 2018. godinu je Zoran Vukčević, izvršni direktor Kuće mode i ljepote Zoran. Za mladog menadžera godine proglašen je Nikola Kovačević, izvršni direktor kompanije Mezon.

Projekt menadžer godine je Vladimir Vulić, programski direktor konferencije Spark.me.

Titula najuspješnije menadžerke u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama pripala je Svetlani Vuković, direktorici Uprave za kadrove CG.

Nagrade za životno djelo Asocijacije menadžera Crne Gore dodijeljene su Slavku Drljeviću i Vladimiru M. Vukmiroviću.

Na svečanosti su takođe uručena specijalna priznanja: specijalno priznanje za doprinos menadžmentu i preduzetništvu u 2018. godini – Ranku Jovoviću, osnivaču i izvršnom direktoru kompanije Comp Comerc i specijalno priznanje za doprinos u oblasti digitalizacije Crne Gore – Digitalni lider – Vladanu Tabašu, generalnom direktoru kompanije Čikom.

Najiskrenije čestitamo svim laureatima na zasluženim prestižnim nagradama!