12.7.2019.

Nebojši Šćekiću uručena nagrada “Evropski najmenadžer i Najkompanija”

U hotelu Holiday u Sarajevu, 04. jula 2019. godine, održana je tradicionalna manifestacija izbora najboljih menadžera i kompanija za regiju srednje i jugoistočne Evrope, Evropski Najmenadžer 2019.

Dobitnici nagrada za 2019. godinu

Na predlog više privrednih komora, udruženja, kompanija i pojedinaca - ranijih dobitnika nagrada čiji je rad prepoznatljiv i priznat u regionu i šire, Međunarodni evropski žiri za dodjelu nagrade „Evropski najmenadžer i Najkompanija“ je ocijenio da je, u kategoriji iz oblasti finansija, Nebojša Šćekić dobitnik ove prestižne nagrade za „izvanredne rezultate rada i sjajne uspjehe u radu i razvoju kompanije Sava osiguranje”. Na svečanosti održanoj u četvrtak u Sarajevu, direktoru Šćekiću su uručene Kristalna statua i zlatna plaketa - Evropski najmenadžer i Najkompanija.

Nagrade "Evropski najmenadžer i najkompanija"Preuzimanje priznanja "Evropski najmenadžer"

Preuzimanje nagrada "Evropski najmenadžer i najkompanija"

Stručni žiri Nezavisne evropske agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija, ove godine je donio konačnu odluku o dodjeli 24 nagrade najuspješnijim menadžerima iz petnaestak zemalja Evrope, te nekoliko Specijalnih nagrada, pojedincima i kompanijama koji nisu direktno u biznisu, ali podstiču razvoj biznisa ili prave bolji ambijent za biznis. 

Žiri, kojim je predsjedavao uvaženi privrednik Vibor Mulić je, nakon temeljne analize, usvojio odluku o nagradama najmenadžerima i najkompanijama, kojima se uručuju Zlatne plakete i Kristalne statue sa pozlatom, ručni rad Steklarne Rogaška iz Rogaške Slatine, Republika Slovenija, a prema kreaciji likovnog umjetnika Dragana Gačnika. Laureati nagrada NAJMENADŽER & NAJKOMPANIJA su, kako je Žiri obrazložio svoju odluku „zasluženo dobili priznanja, zbog izvanrednih rezultata u radu, afirmacije principa tržišnog poslovanja, realizacije kvalitetnih projekata, novih investicija, otvaranja radnih mjesta, izvoznih dostignuća i ambicioznih razvojnih planova“. 

Pored našeg izvršnog direktora, nagradu Evropskog udruženja menadžera, Direkcije za izbor najmenadžera jugoistočne i srednje Evrope, dobilo je još šest crnogorskih menadžera. Nagrade su, u različitim kategorijama, dobili vlasnik restorana Jadran i Beer & Bike kluba Krsto Niklanović, kao i direktori hotela Splendid Mirjana Mrkalj, Poreske uprave (PU) Miomir M. Mugoša, Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, Uniproma Veselin Pejović i AMC communications Velibor Zolak. Priznanje ličnost godine dobio je predsjednik Slovenije Borut Pahor. Za najambasadora proglašen je ambasador Slovenije u Sjevernoj Makedoniji Milan Jazbec, a za najboljeg gradonačelnika Vili Basanese iz Umaga.

Dobitnici nagrada iz oblasti finansija, za 2019. godinu

Dobitnici nagrada za 2019. godinuGala ceremoniji u Sarajevu prisustvovalo je više od 500 menadžera, kao i brojne poznate ličnosti regiona.