4.12.2019.

Sava osiguranje dobitnik Specijalnog priznanja za doprinos lokalnoj zajednici

Fond za aktivno građanstvo (fAKT) 03. decembra 2019. godine dodijelio je godišnje nagrade i priznanja za filantropiju „Iskra” kompanijama, udruženjima i pojedincima koji su nesebično doprinijeli opštem dobru i razvoju građanskog društva. Na svečanosti koja je po 11. put upriličena u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom” na Cetinju, fAKT je dodijelio tri glavne nagrade i sedam specijalnih priznanja.

Dva Specijalna priznanja za doprinos lokalnoj zajednici, dodijeljena su Sava osiguranju i kompaniji Amplitudo.

Sava osiguranje je pomoglo Udruženju roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju “Puževa kućica”. Sava osiguranje je donacijom pomoglo rad Udruženja koje se bori i svakodnevno radi na tome da djeca, članovi Udruženja, budu dio inkluzivnog društva u kojem će ostvariti svoja prava na zdravstvenu i socijalnu zaštitu, pravo na obrazovanje, pravo na život u porodici, pravo na kretanje i druženje.

Takođe, zaposleni Sava osiguranja tradicionalno pokreću i učestvuju u akcijama uređenja gradskih parkova u Crnoj Gori i dva puta godišnje u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji sa Zavodom za transfuziju Crne Gore.

Zadovoljstvo nam je što je naše Društvo i ove godine pomoglo nekoliko škola računarskom opremom, opremom za nastavu i fizičko vaspitanje, što je doniralo domovima zdravlja i bolnicama širom Crne Gore.

 

U nastavku pročitajte ko su dobitnici ostalih nagrada i priznanja za filantropiju “Iskra”.

Nagradu za individualni doprinos dobio je Hajriz Brčvak, dobročinitelj i privrednik iz Bistrice, kod Bijelog Polja.

Nagrada za doprinos na nacionalnom nivou pripala je kompaniji Mtel za brojne projekte.

Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici pripala je kompaniji Savana Commercial Retail.

Ove godine dodijeljena su i specijalna priznanja za građanski doprinos opštem dobru. Dobitnici su: dr Milovan Milo Janković - raniji predsjednik Prestonice Cetinje i dugogodišnji predsjednik Crvenog krsta Crne Gore, Zef Dedvukaj – dobročinitelj porijeklom iz Tuzi, Savo Knežević - predsjednik „Prvog udruženja roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju” i „NARDOS”-a i Jelena Krivčević, kao građanska aktivistkinja.

Specijalno priznanje za građanski doprinos, posthumno je dodijeljeno Aleksandru Šimetu Dedoviću i dobrotvorima Tomu i Stani Luketić.

Nagrade za filantropiju dodjeljuje fAKT u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu, a uz podršku Evropske Komisije, Fondacije „Ćano Koprivica” i Fonda braće Rokfeler.

 

Čestitamo svim ovogodišnjim laureatima na zasluženim nagradama i priznanjima.