10.5.2022.

INICIJATIVA SRCE ZA SVIJET: VOLONTERSKA AKCIJA ZAPOSLENIH SAVA OSIGURANJA

Sava osiguranje, u okviru Inicijative Srce za svijet, 05. maja 2022. godine,  organizovalo je akciju uređenja tri nikšićka šetališta: Ćana Koprivice, Petra Lubarde i Alekse Backovića, kroz aktivnosti postavljanja i farbanja novih dasaka na klupama, nabavku novih klupa, farbanja stubova rasvete i sadnje drvorednih sadnica.

Pored više od 70 zaposlenih Sava osiguranja, Sava Car i Sava Agent, akciji uređivanja tri poznata nikšićka šetališta prisustvovali su i predstavnici i zaposleni Opštine Nikšić, Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Turističke organizacije Nikšić i JP Komunalno Nikšić.

Obezbijedili smo nedostajuće talpe za postojeće i nove klupe, četiri parkovske klupe, 20 drvorednih sadnica, potrebne farbe i alat za farbanje klupa i stubova rasvete. Kopali smo, sadili, družili se, a uz to radili nešto što je društveno odgovorno, a sve u želji da šetališta učinimo ljepšim i prijatnijim za sve građane Nikšića. Ovo je samo jedna od mnogobrojnih društveno odgovornih aktivnosti koje naše Društvo sprovodi. Važno je uticati na svijest cjelokupnog društva o društvenoj odgovornosti prema zajednici i okolini, zato smo i ovom akcijom pokazali da nije potrebno mnogo novca, već želja i dobra volja da se napravi promjena. Do sada smo sproveli niz sličnih akcija u Beranama, Bijelom Polju, Podgorici i Pljevljima.

Nebojša Šćekić, izvršni direktor Sava osiguranja, kazao je da ovom akcijom želi uticati na svijest društva o neophodnosti očuvanja životne sredine i značaju koji mogu imati međusektorska saradnja i zajedničke akcije građana, kompanija i institucija sistema.''Kao društveno odgovorna kompanija organizujemo više akcija tokom godine, širom Crne Gore . Trudimo se da nam u fokusu ne budu samo posao, profit  i ciljevi već i da kroz rad i ovakva ulaganja, izrazimo zahvalnost prema široj društvenoj zajednici. Društveno odgovorno poslovanje je dio strategije poslovanja Sava osiguranja. Mi smo tu od danas do sjutra, ali naša djeca bi treba da žive u zdravoj sredini, pa se nadam da će i ostali slijediti ovaj primjer, kako bi nam svima bilo bolje. Današnja akcija je organizovana pod okriljem Inicijative SRCE ZA SVIJET. Riječ je o Inicijativi na nivou Osiguravajuće Grupe Sava: zaposleni i kompanije Grupe njeguju društvenu i ekološku odgovornost kroz organizaciju različitih akcija i na taj način pomažu onima kojima je pomoć potrebna. Ovo je prva akcija u 2022. godini, a do kraja godine planiramo niz različitih aktivnosti.” 

Vidak Krtolica, sekretar za komunalne poslove i saobraćaj, izrazio je zadovoljstvo zbog organizacije akcije uređenja šetališta u Nikšiću. ''Ovo je nastavak dobre saradnje između Opštine Nikšić, Turističke organizacije Nikšić i Sava osiguranja. Jer je i prethodnih godina Sava osiguranje učestvovalo u ovakvim akcijama i sređivalo određene djelove u Opštini Nikšić. Ova akcija, koja je sprovedena na šetalištima, je od izuzetnog značaja za Nikšić i ukazuje na važnost životne sredine.'' istakao je Krtolica, i uputio poziv ostalim institucijama i kompanijama da na sličan način pomognu uređenju Nikšića.

Mitar Barač, direktor TO Nikšić, kazao je da priprema turističkih potencijala za njihovu aktivaciju su svakako i ekološke akcije. ''Turistička organizacija Nikšić pruža podršku svim aktivnostima koje su usmjerene na ekologiju, očuvanje životne sredine i na uređenje prostora. Shodno tome smo podržali ovu aktivnost jer je Sava osiguranje društveno odgovorna kompanije. Pozivamo  naše sugrađane da se priključe svim budućim akcijama ovakvog tipa, kako bi bili odgovorni prema prirodi i stvorili što bolji ambijent u kom ćemo dočekati turiste.''

Zaposleni JP „Komunalno“ Nikšić su potvrdili da je akcija sadnje drveća, renoviranja i farbanja klupa i stubova rasvete na ovim šetalištima bila odlična ideja i da su sigurni da će građani Nikšića znati da cijene novi izgled šetališta.

Zahvaljujemo se svim kolegama koje su svojim primjerom pokazale koliko je lijepo i važno učestvovati u akcijama očuvanja životne sredine i ljepote Crne Gore. Zaposlenima iz Komunalnog preduzeća Nikšić, kao i kolegama iz Opštine Nikšić i iz TO Nikšić, zahvaljujemo se na srdačnoj pomoći u toku trajanja akcije.

 

U nastavku uživajte u lijepim fotografijama 😊

NIKAD SAMI - SAVA OSIGURANJE