15.6.2022.

‘’Ljubav je u svakoj kapi krvi’’ - Zaposleni Sava osiguranja i Sava Car-a dobrovoljno dali krv

Danas su zaposleni Sava osiguranja i Sava Car-a, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, sproveli akciju dobrovoljnog davanja krvi. U akciji su učestvovali zaposleni iz Podgorice i Pljevalja. Ciljevi ove akcije su podizanje svijesti o značaju dobrovoljnog, nenamjenskog davalaštva krvi i obezbjeđivanje neophodnih zaliha krvi, koje uvijek nedostaju, naročito u ljetnjem periodu. 

Akcija je organizovana u sedmici u kojoj se obilježava Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Ovogodišnji slogan Svjetskog dana davalaca krvi glasio je: „Davanje krvi je čin solidarnosti. Pridružite se akciji i spasite živote“. Ovim sloganom se skrenula pažnja na uloge koje dobrovoljno davanje krvi ima u spašavanju života i jačanju solidarnosti unutar zajednica. Potreba za krvlju je univerzalna, ali pristup bezbjednoj krvi i sigurnim krvnim proizvodima za sve one kojima je potrebna nije. S obzirom na to da je broj dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori još uvijek znatno ispod optimalnog, nadamo se da ćemo svojim primjerom motivisati građane i podstaći druge kompanije da se i oni priključe akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi.

Zaposleni Osiguravajuće grupe Sava u Crnoj Gori obilježili su Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi na najbolji i najhumaniji način i donirali krv za one kojima je ona najpotrebnija – a jedan od naših kolega je donirao trombocite. Akcije dobrovoljnog davanja krvi zaposleni Sava osiguranja realizuju duže od deset godina i to dva puta godišnje.

Ovo je prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi pod okriljem Inicijative SRCE ZA SVIJET, a u planu je još jedna do kraja tekuće godine. Riječ je o Inicijativi na nivou Osiguravajuće Grupe Sava: zaposleni i kompanije Grupe njeguju društvenu i ekološku odgovornost kroz organizaciju različitih akcija i na taj način pomažu onima kojima je pomoć potrebna.


Ponosni smo na sve naše kolege koje su se odazvale ovoj akciji i zahvaljujemo im se na tome što su na ovaj način pokazali svoju humanost i solidarnost!

 

Neki heroji nose plašt, pravi heroji doniraju krv!


NIKAD SAMI – SAVA OSIGURANJE