23.9.2022.

[SRCE ZA SVIJET] za djecu iz Doma “Mladost”

Pod okriljem Inicijative [SRCE ZA SVIJET], zaposleni naša tri društva (Sava osiguranja, Sava Cara i Sava Agenta) su, u saradnji sa Upravom Sava osiguranja, obezbijedili veliku količinu garderobe, obuće, igračaka, rančeva za školu i ostalih neophodnih stvari za djecu. Od prikupljenih novčanih sredstava obezbijedili smo električni šporet i  mašinu za pranje veša, koji će biti iskorišćeni za opremanje “porodičnih prostorija“ u okviru Doma.

Donaciju je uručilo nekoliko kolega iz Podgorice i Kotora, koje je u prostorijama Dječijeg doma “Mladost” dočekala direktorica Marela Savić. Kako bismo ispoštovali privatnost maloljetnih lica koja žive u Domu, nismo u mogućnosti da objavimo sve fotografije.

 

Obaveza svih nas je da djeca rastu srećna i zadovoljna. Prethodnih sedmica, tokom kojih smo prikupljali stvari, i jučerašnja donacija su podsjetnik da svi zajedno, malim koracima, možemo da doprinesemo razvoju i napretku djece koja žive u Domu, stvarajući im kvalitetnije uslove za život i mogućnosti da ostvare svoje potencijale i talente. Ne možemo im nadoknaditi ono što im najviše nedostaje, ali im s vremena na vrijeme možemo uljepšati dan(e) na način što ćemo im posvetiti nekoliko sati kroz razgovore i igru. Vrijeme provedeno sa našim drugarima iz Bijele je proletjelo, a mi smo im obećali da ćemo ih opet posjetiti.

 

Ovo je još jedna uspješno realizovana akcija u okviru inicijative SRCE ZA SVIJET. Najljepše zahvaljujemo svim kolegama koji su se odazvali pozivu za učešće u humanitarnoj akciji i time pokazali da naš kolektiv čine odgovorni i humani članovi zajednice, koji su uvijek spremni pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna.

 

 

O DOMU “MLADOST”

JU Dječiji dom “Mladost” je ustanova koja se bavi zbrinjavanjem djece lišene roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama. Dječiji dom u Bijeloj osnovan je 1946. godine. U to vrijeme, na teritoriji Crne Gore, osnovano je više domova ovog tipa, koji su kasnije pripojeni ovom Domu i od tada je “Mladost” u Bijeloj jedina ustanova ovog tipa u Crnoj Gori.

Smještajni kapacitet Doma iznosi 90 mjesta. Trenutno u Domu boravi njih 75, od čega 45 djevojčica i 30 dječaka. Imaju još jednu malu grupu u Bijelom Polju, gdje boravi osmoro djece sa posebnim potrebama, i to četiri djevojčice i četiri dječaka. Sva djeca pohađaju lokalne škole, bave se sportom i svim ostalim slobodnim aktivnostima, u skladu sa svojim interesovanjima, i neprekidno se preduzimaju sve potrebne mjere u cilju poboljšanja uslova u kojima žive.

 

 

NIKAD SAMI – SAVA OSIGURANJE