21.10.2022.

Izvršni direktor Sava osiguranja Nebojša Šćekić preuzeo funkciju predsjednika CEO Foruma

Na jučerašnjoj sjednici CEO Foruma, izvršni direktor Sava osiguranja, Nebojša Šćekić preuzeo je funkciju predsjednika Foruma. Prvi Forum formiran je 2014. godine kao savjetodavno i strateško tijelo Asocijacije menadžera Crne Gore, sa ciljem da okupi najeminentnije domaće i strane top menadžere.

Preuzimajući funkciju predsjednika, Nebojša Šćekić se zahvalio Asocijaciji menadžera i Izvršnom odboru na ukazanom povjerenju i prilici da predsjedava jednim ovako značajnim tijelom. “CEO Forum okuplja ljude koji upravljaju kompanijama čiji broj zaposlenih i ostvareni prihodi utiču na crnogorsku ekonomiju, a iza kojih stoje izuzetna karijera, reference, znanje i rezultati. Ovakav sastav može kvalitetno doprinijeti ne samo razvoju i ostvarenju strateških ciljeva Asocijacije kao krovne liderske i menadžment organizacije, nego i donosiocima odluka u kreiranju politika koje se tiču daljeg razvoja korporativnog upravljanja i ekonomije”, istakao je Nebojša Šćekić.

Direktor Sektora prodaje Sava osiguranja, Zoran Savić, je član CEO Foruma i zamjenik predsjednika Asocijacije menadžera Crne Gore. CEO Forum predstavlja strateško i savjetodavno tijelo Asocijacije menadžera Crne Gore, čiji je cilj da kroz učešće crnogorskih i stranih top menadžera unaprijedi liderske i menadžerske vještine ali i da usmjerava, dalji razvoj i ostvarivanje ciljeva Asocijacije menadžera.

Obraćajući se članovima CEO Foruma predsjednik AMM-a Budimir Raičković je uputio čestitke u ime članstva AMM-a i istakao očekivanje da će sastav za koji se odlučilo predsjedništvo AMM-a dati puni doprinos otvaranju značajnih tema kada je privredni i društveni život Crne Gore u pitanju, a posebno pitanja kao što su profesionalizacija i upravljanje, ne samo u privatnim nego i državnim i lokalnim preduzećima. Budimir Raičković je rekao da je biznis ambijent u Crnoj Gori opterećen nizom otvorenih pitanja i neizvijesnosti, tako da očekuje da CEO Forum djeluje u pravcu davanja sugestija i mišljenja koja bi imala uticaj na kreiranje boljeg ambijenta i ekonomskih kretanja u našoj državi.

Pored predsjednika Nebojše Šćekića, izvršnog direktora Sava osiguranja, članovi/ice CEO Foruma su:

Aleksa Lukić - glavni izvršni direktor Erste banke;

Ljilja Pižurica - izvršna direktorica Nelt Grupe za tržišta Crne Gore i Albanije;

Branko Mitrović - generalni direktor One Crna Gora;

Vasilis Panagopoulos - izvršni direktor Jugopetrola.

Stjepan Udovičić - izvršni direktor Crnogorskog Telekoma;

Milutin Đuranović - izvršni direktor Šimšić-Montmilka;

Tatjana Mandić - izvršna direktorica Mtel-a;

Christoph Schön - glavni izvršni direktor Addiko banke.

 

 

CEO Forum broji ukupno 16 članova/ica, pored navedenih članovi po funkciji su i: predsjednik AMM-a Budimir Raičković, zamjenik predsjednika Zoran Savić, predsjednik Skupštine Slavoljub Popadić, potpredsjednica AMM-a Marijana Kadić Bojanić, potpredsjednici dr Vinko Nikić i Radovan Radulović i generalni sekretar CEO Foruma Anđela Radosavović.

 

 

NIKAD SAMI - SAVA OSIGURANJE