15.12.2022.

Sava osiguranje dobitnik nagrade za društveno odgovorno poslovanje u 2022. godini

14.12.2022. godine Sava osiguranje je dobilo nagradu za društveno odgovorno poslovanje, u oblasti "Briga za zajednicu", za srednja preduzeća, od strane Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG).

Dodjela nagrada ovogodišnjim laureatima organizovana je u Hotelu Hilton, u Podgorici, u okviru obilježavanja jubileja, 20 godina postojanja i rada UPCG. Prilikom ocjenjivanja pojedinačnih projekata, Komisija UPCG se vodila kriterijumima koji se odnose na održivost predstavljenih projekata, njihovu inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

Nagradu je, u ime Sava osiguranja, primila Dragana Ivanović, stručna saradnica u Službi za marketing i odnose sa javnošću.

Društveno odgovorno poslovanje je, već duže od decenije, dio strategije poslovanja Sava osiguranja. Na taj način brinemo o zajednici u kojoj živimo i poslujemo.  Moram da naglasim da je ova nagrada zapravo nagrada za zaposlene Sava osiguranja – jer bez njihovog truda, dobre volje i empatije, akcije koje je naše Društvo organizovalo ne bi bile ovako uspješne. Ideje za akcije koje Sava osiguranje realizuje tokom godine, pod okriljem Inicijative SRCE ZA SVIJET, osmislili su upravo naši zaposleni.”

Nagrada u oblasti Briga za zajednicu: Dragana Ivanović (Sava osiguranje) i Slaviša Šćekić (UPCG)Nagrada za društveno odgovorno poslovanje u oblasti "Briga za zajednicu": Dragana Ivanović (Sava osiguranje) i Slaviša Šćekić (UPCG)

Naše Društvo je ove godine realizovalo više akcija: uredili smo tri poznata šetališta u Nikšiću, obezbijedili donacije za štićenike Zavoda “Komanski most” i za djecu iz Doma “Mladost” u Bijeloj, sa velikim zadovoljstvom smo podržali više projekata u oblasti obrazovanja. Takođe, naši zaposleni dva puta godišnje dobrovoljno doniraju krv, a kraj kalendarske godine obilježavamo donacijama poklon paketića i drugih potrebnih stvari, djeci i omladini koji pripadaju osjetljivim i ugroženim kategorijama u Crnoj Gori. Srećni smo i vrlo ponosni što su odgovorni i humani ljudi dio našeg kolektiva.”

Nagrada za društveno odgovorno poslovanje, u oblasti Briga za zajednicu (za srednja preduzeća) - Sava osiguranje AD Podgorica

Ovakva priznanja su dokaz da Sava osiguranje na svom putu društvene odgovornosti daje svoj puni doprinos boljem i kvalitetnijem životu svih nas u našoj zajednici. Naša kompanija će i u narednom periodu raditi na primjeni principa društveno odgovornog poslovanja, a svojim primjerom promovisati iste među ostalim privrednim subjektima u Crnoj Gori.

Nagrada za društveno odgovorno poslovanje je nagrada za sve zaposlene Sava osiguranja.

Zahvaljujemo svim kolegama koje su humanošću i odgovornim odnosom prema zajednici doprinijeli da Sava osiguranje dobije ovo priznanje, kao i Uniji poslodavaca koja je prepoznala naš rad i posvećenost društvenoj odgovornosti na svim poljima.

 

Prestižni laureati za 2022. godinu

Unija poslodavaca Crne Gore dodijelila je nagrade za mala, srednja i velika preduzeća, u oblastima: (1) Briga za zaposlene, (2) Briga za zajednicu i (3) Briga za životnu sredinu. Preduzeću koje je, u svim oblastima, najbolje inkorporiralo društveno odgovorno poslovanje (DOP) u svoje poslovanje, dodijeljena je Glavna nagrada.

UPCG nagrade za društveno odgovorno poslovanje i Posebna priznanja - laureati za 2022. godinuUPCG dodijelila nagrade za društveno odgovorno poslovanje i posebna priznanja: Laureati za 2022. godinu

U okviru pomenute tri oblasti, nagrade su dobile kompanije: Erste banka (Briga za zaposlene), Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis (Briga za zajednicu, u kategoriji mala preduzeća), Kalamper DOO i Sava osiguranje AD (Briga za zajednicu, u kategoriji srednja preduzeća), One CG i CEDIS (Briga za zajednicu, u kategoriji velika preduzeća) i Nest Coworking (Briga za životnu sredinu).

Za najdosledniju primjenu politika DOP-a u svom poslovanju, nagrađena je kompanija Cerovo kojoj je UPCG dodijelila glavnu nagradu za 2022. godinu.

UPCG je dodijelila deset ravnopravnih nagrada uspješnim poslovnim ženama u Crnoj Gori, i to u okviru četiri kategorije: (1) Privreda, (2) Javni sektor, (3) Civilni sector i (4) Mediji.

U kategoriji Privreda, ravnopravne dobitnice nagrada „Naj Menadžerke u Crnoj Gori“ su: Tatjana Mandić (M:tel), Ljilja Pižurica (Nelt Grupa) i Marija Markoč (Barska uljara).

U kategoriji Javni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada „Naj menadžerke u Crnoj Gori“ su Snežana Mijušković (Institucija zaštitnika ljudskih prava i sloboda) i Ružica Mišković (Ministarstvo javne uprave).

U kategoriji Civilni sektor, ravnopravne dobitnice nagrada „Naj menadžerke u Crnoj Gori“ su: Anastasija Boljević (Institut sertifikovanih računovođa), Vanja Vukčević (NVO Ars-Industria) i Snežana Ivanović (NVU “Nacionalni osmijeh Crne Gore”).

U kategoriji Mediji, ravnopravne dobitnice nagrada „Naj menadžerke u Crnoj Gori“ su: Marija Mirjačić (ND Vijesti) i Vesna Radojević (portal Volim Podgoricu).

Osim tradicionalnih, godišnjih nagrada Unije poslodavaca, na svečanoj ceremoniji dodijeljeno je i nekoliko posebnih priznanja. Dobitnici priznanja su: ICT Cortex, Terna CG, Investiciono razvojni fond Crne Gore (IRF) i Suzana Radulović (UPCG). 

 

Čestitamo svim laureatima na prestižnim priznanjima, a Uniji poslodavaca Crne Gore želimo puno sreće i uspjeha u daljem poslovanju!

 

NIKAD SAMI - SAVA OSIGURANJE