28.12.2022.

[SRCE ZA SVIJET] “Darivanje krvi = Transfuzija ljubavi” - Zaposleni Sava osiguranja i Sava Car-a dobrovoljno dali krv

Danas su zaposleni Sava osiguranja i Sava Car-a, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore, sproveli drugu akciju dobrovoljnog davanja krvi u 2022. godini. U akciji su učestvovali zaposleni iz Podgorice, Nikšića i Bijelog Polja koji su ponovo pokazali svoju humanost i solidarnost i dobrovoljno dali krv. Ciljevi ove akcije su podizanje svijesti o značaju dobrovoljnog, nenamjenskog davalaštva krvi i obezbjeđivanje neophodnih zaliha krvi.

Krv se ne može ni stvoriti, ni pronaći u prirodi, jedino je zdrav čovjek može dati. Krv je jedini lijek koji nema zamjenu i ne može se dobiti vještačkim putem te su davaoci krvi jedini izvor za dobijanje ovog lijeka. Procesom davanja krvi se blago stimuliše koštana srž da stvara nove krvne ćelije. Takođe, poboljšava se cirkulacija. Međutim, ono što je najvažnije i najljepše, jeste osjećaj da ste učinili nesebično djelo i pomogli nekom kome je pomoć neophodna.

Ponosni smo na sve naše kolege koje su se odazvale pozivu za učešće u ovoj akciji. Nadamo se da ćemo svojim primjerom motivisati građane i podstaći druge kompanije da se i oni priključe akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi.

Krv vrijedi koliko i život koji je tom krvlju spašen!

Zato, neki heroji nose plašt, ali pravi heroji doniraju krv!


NIKAD SAMI – SAVA OSIGURANJE