14.3.2023.

Izvršni direktor Sava osiguranja Nebojša Šćekić najuspješniji menadžer u 2022. godini u akcionarskim društvima

Podgorica, 10. mart 2023. godine – Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore je, na predlog Predsjedništva AMM-a koje je razmotrilo 84 kandidature, donio odluku da najprestižniju poslovnu nagradu, koja je pod institucionalnim pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, dodijeli u 11 kategorija.

Najuspješniji Menadžeri  2022. godine u akcionarskim društvima su Nebojša Šćekić, izvršni direktor Sava osiguranja i Vasilis Panagopoulos, glavni izvršni direktor Jugopetrol a.d. Podgorica.

Za menadžerku godine u velikim preduzećima proglašena je Tatjana Mandić, izvršna direktorica Mtel d.o.o. Podgorica.

Za menadžere godine u oblasti korporativnog upravljanja izabrani su  Ljilja Pižurica, izvršna direktorica tržišta Crne Gore i Albanije Neregelia d.o.o. Podgorica i Nemanja Nikolić, izvršni direktor Hotel Hilton (Hotel CG d.o.o. Podgorica).

Menadžer godine u srednjim preduzećima je Đorđije Goranović, osnivač i izvršni direktor Mesna industrija Goranović d.o.o. Nikšić, dok su menadžeri godine u malim preduzećima Božidar Jokić, vlasnik i izvršni direktor Agromont d.o.o. Nikšić i Vladan Tabaš, osnivač i izvršni direktor Čikom d.o.o. Podgorica.

Za menadžera godine u mikro preduzećima proglašen je Ivan Šoć, osnivač i projekt menadžer Five Group d.o.o. Podgorica, a za mladog menadžera godine Miloš Klikovac, izvršni direktor Klikovac d.o.o. Podgorica.

Preduzetnici godine su Gojko Bajović, osnivač i generalni direktor Okov d.o.o. Podgorica i Blagota Radović, osnivač i član Odbora direktora Zetagradnja d.o.o. Podgorica.

Naj poslodavac po mjeri djece i porodice je One Crna Gora.

Institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera - Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Crne Gore.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Vlastimiru Goluboviću.

 

Dobitnici i dobitnice nagrade AMM-a dolaze iz različitih sektora kao što su: prerada i proizvodnja hrane, ICT, hotelijerstvo, telekomunikacije, transport, građevinarstvo i trgovina. Kompanije na čijem su čelu izabrane laureatkinje i laureati, u 2022. godini su ostvarili izuzetne poslovne rezultate i krasi ih rast zaposlenosti, investicija, prihoda i dobiti. Ove kompanije upošljavaju više od 2 hiljade zaposlenih, a u protekloj godini ostvarile su preko 666 miliona eur ukupnih prihoda, 56 miliona eur dobiti i investirale preko 100 miliona eura. Izabrane biznis liderke i lideri i kompanije koje vode su prepoznate i po podršci humanitarnim aktivnostima, kulturi, sportu i ostalim vidovima društveno-odgovornog poslovanja, što je Upravni odbor posebno cijenio.

 

Centralna svečanost dodjele nagrada će se održati 04.05.2023. godine u hotelu Hilton, u Podgorici. 

 

NIKAD SAMI - SAVA OSIGURANJE