Putno osiguranje za skijaše

„Da li putno osiguranje pokriva povrede na skijanju?“ jedno je od najčešćih pitanja prilikom kupovine putnog zdravstvenog osiguranja u ovo doba godine.

Prema istraživanjima, skijanje postaje sve popularniji sport i sve češće se ljudi odlučuju da svoj odmor iskoriste odlaskom na skijanje. Tu činjenicu nam potvrđuje sve veći broj skijaša na ski stazama. Međutim, skijanje sa sobom nosi određene rizike, zato je jako važno da budete veoma oprezni.

Kako biste bili bezbrižni i uživali na sniježnim stazama, pružite sebi osjećaj sigurnosti uz Savinu polisu osiguranja.

Zašto i kako ugovoriti putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za skijanje?

Polisa putnog zdravstvenog osiguranja je danas sasvim logičan izbor svakog odgovornog putnika.

Prilikom bilo kog putovanja, poželjno je da sa sobom ponesete ovu polisu osiguranja, a posebno kada idete na zimovanje. Jer uprkos pažljivo isplaniranom putovanju i poštovanju svih pravila i znakova upozorenja na stazama, mogu nastupiti određene nepridviđene okolnosti. Stoga obezbijedite sebi i finansijsku sigurnost kupovinom ove polise osiguranja, kako potencijalne troškove liječenja ne biste snosili sami.

Putno zdravstveno osiguranje možete ugovoriti ONLINE. To možete učiniti brzo, jednostavno i sigurno iz udobnosti Vašeg doma, putem našeg web shopa. Unošenjem traženih podataka, uz pomoć našeg kalkulatora možete izvršiti obračun premije osiguranja i kupiti željenu polisu. Cijeli proces ONLINE kupovine traje svega nekoliko minuta, plaćanje se vrši bankovnom karticom, a nakon toga, dobijate polisu osiguranja na Vašu elektronsku adresu. Takođe, za više informacija ili izradu konkretne ponude možete kontaktirati neku od podružnica Sava osiguranja ili nam pošaljite mail na: prodaja@sava.co.me  

Šta pokriva putno osiguranje za skijaše?

Polisa putnog zdravstvenog osiguranja pokriva povrede nastale prilikom skijanja na skijaškim stazama, u ski-zoni koja je određena od strane ski centra. 

Skijališta su organizovana na način da se u njihovim granicama možete baviti bilo kojim zimskim sportom, tako što ćete se ponašati odgovorno i ne dovoditi u pitanje ni svoju, ni bezbijednost ostalih skijaša. Jer, veoma je teško odrediti sposobnost svakog ponaosob, a sa tim gotovo nemoguće predvidjeti nivo rizika koji može zadesiti svakog pojedinca.

Ugovarač osiguranja, ili osiguranik, u obavezi je da prilikom zaključenja ugovora o osiguranju prijavi svrhu putovanja i da plati doplatak u slučaju uvećanog rizika, pod kojim se podrazumijeva - osiguranje sportskih rizika, izuzev isključenih sportskih rizika za skijanje:

  • auto-moto takmičenja i pripreme za njih,
  • alpinizam,
  • skijanje izvan uređenih staza,
  • akrobatsko skijanje i
  • skijaške skokove…

Uz nužni prevoz do najbliže bolnice i niz drugih pokrića, pokriveno je i bolničko liječenje koje je prouzrokovano pandemijom koronavirusa.

Dodatni rizici koje možete ugovoriti prilikom kupovine polise za skijaše su:

  • gubitak prtljaga i
  • troškovi prijevremenog prekida započetog putovanja.

 

Kako postupiti u slučaju nesrećnog slučaja ili bolesti?

Kada nastupi osigurani slučaj u obavezi ste da odmah kontaktirate asistentsku kuću, prijavite podatke iz Vaše polise, kao i naziv zdravstvene ustanove u koju ste primljeni, putem telefona na broj +382 20 403 033 ili slanjem maila na adresu:  OpsMed@tbs-team24.com.

Ako je neophodno bolničko liječenje, dužni ste da prilikom prijema u zdravstvenu ustanovu ljekaru pokažete svoju polisu putnog zdravstvenog osiguranja - potom će ljekar obavijestiti i centar asistentske kuće.

 

Ne prepuštajte stvari slučaju i prije odlaska na zimovanje kupite Savinu polisu osiguranja. To možete učiniti i ONLINE klikom na link https://www.sava.co.me/me-me/osiguranje/putno-zdravstveno-osiguranje/skijanje/

 

NIKAD SAMI NA PUTOVANJU – SAVA OSIGURANJE

× Ocijenite stranice

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}