Sava osiguranje podržalo Evropsko ekipno prvenstvo u šahu

Evropsko ekipno prvenstvo u šahu, jedan od značajnijih događaja u crnogorskom sportu, održano je od 10. do 21. novembra, u hotelu „Splendid“, u Budvi.

Na prvenstvu je nastupilo 349 takmičara, odnosno 70 timova iz 39 zemalja starog kontinenta, od čega je 38 u muškoj, a 32 ekipe u ženskoj konkurenciji. Među njima je bilo 160 velemajstora i 324 nosioca međunarodnih titula.

Crnu Goru su predstavljale četiri selekcije, tri ekipe u muškoj i jedna u ženskoj konkurenciji. Nastup tri selekcije u muškoj konkurenciji bio je ekskluzivno pravo Crne Gore kao domaćina. Naši reprezentativci su pokazali dobru igru i veliku borbenost, a nijanse su ih dijelile od boljih rezultata.

Najveću pažnju je privukao prvi igrač svijeta, Magnus Carlsen, koji je predstavljao Norvešku na šampionatu. Svojim rezultatima, načinom igre i ponašanjem, uzdiže ovaj sport na još veći nivo i nosi titulu „kralja igre na 64 polja“ već 15 godina.

Pobjednički pehari pripali su reprezentaciji Srbije u muškoj konkurenciji, dok je u konkurenciji dama najbolja bila selekcija Bugarske.

Predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore, Jovan Milović, iskazao je veliko zadovoljstvo zbog takmičenja i istakao da je ovo najljepši poklon svih šahista, šahovskih enruzijasta i prijatelja šaha, u znak 75. rođendana saveza koji proslavljaju za dva mjeseca.

Sava osiguranje sa velikim zadovoljstvom podržava projekte i takmičenja u čijem fokusu su mladi ljudi. Ovakva takmičenja su značajna za promociju šaha i sporta u Crnoj Gori i približavanje drevne igre novim generacijama.

 

NIKAD SAMI - SAVA OSIGURANJE

× Ocijenite stranice

{{title}}

Sklenite zavarovanje ali Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

Pridobite ponudbo

{{claimText}}

{{title}}

{{zavText}}

{{claimText}}

SKLENITE ZAVAROVANJE OBNOVITE ZAVAROVANJE ali PRIDOBITE PONUDBO

PRIDOBITE PONUDBO

{{zavText}}

{{title}}

{{claimText}}

{{secText}}