Znate li da gotovo svako četvrto vozilo ne prođe tehnički pregled?

Tehnička ispravnost je veoma bitan faktor bezbjednosti saobraćaja. Samo tehnički ispravno vozilo može biti garancija za bezbjednu vožnju, što je i uslov za registraciju vozila.

Šestomjesečni tehnički pregled vozila vrši se kod teretnih i priključnih vozila, autobusa, vozila autoškola, taksi i renta-a-car vozila- koja su starija od pet godina.

Registraciona naljepnica, koja se lijepi na vjetrobransko staklo, ovih vozila važi takođe šest mjeseci. Za dobijanje nove naljepnice potrebno je odnijeti zapisnik o šestomjesečnom pregledu vozila, zajedno sa popunjenom uplatnicom i zahtjevom za registraciju vozila, u MUP na odeljenje za registraciju vozila.

Svrha tehničkih pregleda jeste da se otkriju nedostaci na vozilu, koji mogu uticati na sigurnost vašeg vozila i putnika u njemu, ostalih učesnika u saobraćaju (pješaka, biciklista ostalih vozila itd.), kao i osigurati da vozila svojim saobraćanjem što manje utiče na okolinu.

Tehničkim pregledom motornog vozila se takođe utvrđuje da li je vozilo opremljeno propisanom opremom i uređajima, da li su isti ispravni i da li udovoljavaju uslovima iz propisa za sigurno učestovanje u saobraćaju.

Sava Car posvećeno je bezbjednosti saobraćaja, i saglasno tom opredeljenju, posjeduje tehničke preglede širom Crne Gore.